Vagg av varme!

Vi ar tillbaka fran varan bat resa, den va heelt underbar! :) Mer om den i nasta inlagg for de ar ratt mycke att skriva. :) Men de ar lite roligt att de ar alltid varmare ute an de ar inne, vi har Ac i rummet de ar de i dom flesta rummen har uppe i norr for de blir for varmt pa natterna annars. Men da tror man nar man klar pa sig for kvallen att ja en kofta kanske vore skont, meen nar man kliver ut genom dorren sa mots man av varme och fuktighet sa de star harliga till. Idag har de latt var 43 grader i solen, vi gar in i varannan butik for att kyla av oss annars smalter man bort. Sa tankte vi ja men vi gar och badar... tjena de va som ett badkar i vattnet de va val skont men de va juh inte precis avsvalkande. ;) Horde att ni hade 5 grader hemmma jakligt avis... NOT!!! hihi.
Kanske far upp till Cairns pa lordag for att soka jobb och plocka bananer, de skulle tydligen va lattare att fa jobb dar. Har ett jobb pa G har i ett nytt backpacker hostel som ska oppna nu i borjan pa okt men baren dar jag skulle/ska jobba ar forsenad sa den kommer inte va klar till oppningen. Sa jag vet inte riktigt om jag har rad att vanta pa de, far se hur de blir. :)




Whitehaven beach, en av varldens vackraste strander.

Uppfoljaren till strumpor i micron



Jimmy torka tvatt i takflakten oxa..


Imorgon aker vi som sagt ut pa varan battur sa de blir inge uppdateringar tills tidigast sondag kvall. :)

Onsdag

Pa fredag blir de 3 dagar och 2 natters segel tur bland Whitsundays oarna. Ska bli sa jakla harligt!! Sist vi forsokte aka ut pa var resa sa kom de en cyklon och stoppade oss sa nu provar vi igen ett halvar senare. :) Jimmy har kopt en undervattens kamera som kan ga ner till 30 meters djup. Vet inte om jag vagar dyka men de ar juh gratis sa man maste juh prova pa.
Aterkommer senare har inget roligt att skriva just nu. :p Nu blir de dricka lite vin och sen ga ut och se vad Airlie Beach har att erbjuda. :)

Dag tva

Sa jakla varmt ut pa dagarna sa man smalter juh bort! Man far trana pa att ga sakta och drika mycke.
Alla fall hostelet jag bor pa kan man nog inte pasta ar de basta jag har bott pa, sangen ar sa ner luggen sa man kanner varje brada igenom madrassen, musiken och festen fran baren pa nedervaningen hor mycket val in i rummet och koket ar mindre an badrummet hemma i princip. MEN vi har balkong och pool vilket ar stort plus haha. Ar sa himmla sugen att ta varan batresa som vi har sa snart som mojligt for de ar sa fint vader och inga farliga maneter i vattnet sa man kan snorkla i bara bikini istallet for i vatdrakter och skit. :) Sa Jimmy har bestamt sig for att komma upp pa lordag istallet for tisdag sa vi kanske kan aka pa varan resa pa mandag och va borta tills onsadag vore underbart innan jag borjar jobba. :) Da far man lite hum om hur de ar pa en san bat sen nar jag forhoppningsvis far jobb pa en. :)





Mitt dorm room med 8 baddar med bakong som ser ut over staden och havet. :)

Airlie Beach

Nu ar jag tillbaka i Airlie vilket kanns bra faktiskt! Ensamt som tusan men Jimmy kommer upp om en vecka sa jag ska forsoka ha jobb tills dess. :) Ar pa ett internet cafe nu for att skriva ut mina Cvn. Ska forsoka hitta nat billigt cafe eller nat for att fa i mig lite frukost/lunch innan jag borjar mitt sokande. Affaren har i byn ar sa jakla dyr men jag orkar inte ta bussen for att handla just idag de far bli nudlar till middag eller nat sant som jag har med mig.
Sjukt varmt ar de har uppe alla fall!! Fick typ en chock nar jag gick ut for de har vart typ 33 grader i bussen hela natten sa jag trodde vi skulle fa lite kallare nar vi gick ut ur bussen 9 i morse men icke! Har typ inte sovigt nat heller sa jag ar lite sliten blir en tidig kvall i kvall. :p Uppdaterar er mer senare nar jag kommer igang lite. :)
Kanns konstigt att va ifran Jimmy nar jag har vant mig vid att se han varje dag de senaste 7 manaderna. <3

River Fire

Hoppsan sag att jag inte hade berattat om River Fire som va forra lordag. De ar alla fall ett stooort firande av invignigen av Brisbane festival, skulle nog pasta att de ar storre an sjalva festivalen. De ar att seriost typ hela brisbane samlas pa olika stallen runt Brisbane river och de ar ett stort fyverkeri show som varade i 25 minuter med massa fyverkerier fran skyskrapetak inne i stan och fran batar ute pa rivern sa de ser nastan ut som att rivern "brinner" for de ar saker som hander overallt. Sen som oppning sa flog de over ett krigsplan och tomde bransle over natt himmlen sa de sag ut som ett brinnande klot over himmelen och sen kom ljudet. :P Riktigt haftligt va de!! Lankar youtube klipp av de sa ni far se. :)
De va sakert en miljon manniskor pa south bank dar vi valde att titta ifran, helt sjuukt med folk!! Men alla satt fint pa sina utvalda platser pa filtar och inte en fullgubbe eller brakande manniskor syntes till. Valdigt harlig stamning. :) Sa nu ser jag annu mer fram tills nyar i Sydney med annu mer storslaget fyverkeri!! :D Men de galler att va ute i tid i nyar for att fa bra platser. :P Vi hade bara tur att hitta nagonstans att sitta och att dom bakom va sa snalla och sa att vi fick sitta pa deras filt. :)



11 September

Idag ar de 9 ar sedan allt hande i Usa, fattar inte att de ar sa lange sen anda. Kommer precis ihag vad jag gjorde nar jag fick reda pa de, jag och mamma va och handlade pa ica och horde de pa radion i butiken men vi trodde forst att de va ett skamt (varfor nu nan skulle skoja om de) sa vi akte hem och slog pa nyheterna direkt och sag de hela..

Men en rolig och glad sak om 11 September i ar ar att min systerson Oliver ska dopas idag, sa pappa akte ner igar och traffade sitt barnbarn for forsta gangen. :) Mamma ar pa vag ner med taget eller hon kanske ar frammme redan, sen ska hon aka en lang tag resa hem igen i natt. :p Onskar att jag kunde vara dar idag for att traffa famljen och traffa Oliver men pappa lovar att skicka bilder och Mamma lovade att beratta allt! :)

Annars livet i Australien fortsatter nu antligen med nya aventyr. Nu ar biljetten bokad upp till Airlie Bech pa mandag sa jag kommer vara framme pa tisdag morgon. :) Ska bli sa jakla skont att komma bort fran Brisbane, kanns som jag har sett nog av denna stad tills jul alla fall. :p Sa himmla fint uppe i Airlie sa aven fast de ar lite trakigt att lamna Jimmy i Brisbane sa kommer jag nog trivas ratt bra anda tills han kommer upp. Vilket ar efter typ en vecka haha.



Pappa med nyaste Bergholmarn :) <3

Cecilia

<3

RSS 2.0