Take a chance?

Nu ar de stora beslut som jag ma ta innan veckan ar slut. Ska jag aka upp till Airlie Beach och hoppas pa att jobb lyckan ar battre dar uppe eftersom de ar ett turiststalle fullt med backpackers som aker ut med batar sa de inte ar riktigt ett stalle manga stannar och jobbar eller ska jag kampa vidare har? Dar uppe sa finns de fler backpacker barer och maaassor med olika batar som man kan jobba pa. De vore verkligen drommen att fa ett jobb dar uppe i ett tvattakta paradis. Jag har finkammat Brisbane flera ganger och de finns inga jobb har, pratade med en kille for nan vecka sen som sa att han oxa hade gjort de och de va omojligt inte ans pa en matt butik hade dom nan plats for han. Sa de ar inte bara jag som verkar ha svart att hitta nat mer permanet som betalar hyfsat bra. De kostar en del att ta sig upp dit eftersom de ar 18 timmar med buss (!!!) sa de blir hela natten pa buss men de kanns som att de kan va vart att lagga ut pengar pa de for att fa ett roligt och bra jobb dar uppe. Dessutom kommer Jimmy upp och joinar mig efter 3 veckor men om jag valjer att jobba pa ett outback bar ute i ingenstans (vilket inte kanns lockande!! ) sa kommer vi inte ses tills typ jul vilket kanns segt. Dessutom juh mer jag forskar om de sa juh mindre vill jag ut pa ett liiitet stalle mitt ute i oknen i princip bland ormar och spindar och skorpioner. Da aker jag heldre upp till Airlie och jobbar med nat jag vill och nat jag kan ha nytta av i framtiden. Ahhh beslut beslut beslut... De verkar vara ett latt val meen...hmm de kanske ar de anda? Jag har juh som inget att forlora pa de mer an pengar och de kommer jag juh gora har med om jag inte far ett jobb som betalar. Ma snacka lite med Jimmy nar han vaknar om typ en timme.


Harliga fredag!

Idag sa spenderade jag, Jimmy och Pelle dagen pa universitetet pojkarna skulle spela tennis medans jag ville lasa i solen, men vi hade 1 1/2 timme innan banan va ledig sa jag och Jimmy gick pa upptacks fard runt de sjukt stora omradet. Kikade pa gymet, poolen och lite vart klassrum lag och sa men man skulle latt behova bli for att ta sig fran ena sidan till den andra om man pluggade dar. :p Vi hamnade alla fall pa en grasplatt dar jimmy gick loss med kameran. Harlig dag speciellt att fa va i solen hela dagen och fa lite farg, dock va de svala vindar men de gick bra anda. Annars har de inte hant sa mycke, borja jobba pa onsdag javlar va strul de har vart med jobb shiit ni vet inte ans en 3 del haha for deprimerande att skriva om anda men nu borjar de antligen verka ordna sig. :) Annu en bra sak med idag ar att den illaluktande tysken forpestar inte vart rum langre, han akte i morse! YAY! Jimmy kopte till och med san luft fraschar sprej for han tyckte de luktade skit nar han kom hem pa morgonen. Iochforsig sa luktade den typ toalett nar nan forsoker dolja att dom har bajsat ni vet men de va anda battre!!






Down side with Hostel

En sak som kan va jobbigt med att bo pa hostel med andra ar att de hander att man far dela rum med riktigt udda folk. Vi har haft de skont med att haft tva as skona brudar fran texas i nagra dagar som hangde med till Pelle i Lordags och efter dom akte sa har vi nu vart sjalva i tva natter men sa idag efter vi kom hem fran bion som Jimmy vann....Vad mots man av? Forst va de lukten..Lukten av jaa jag vet inte instangd fot blandad med typ varma ostbagar eller nat, och sen karln som foljde. Jag tycker inte om att domma folk innan man lar kanna dom lite mer men ibland far man bara vibbar direkt. Jag vet inte hur jag riktigt ska foklara handelse forloppet efter lukten men man kan saga att han fragade lite fragor och stod och stirrade valdigt obekvamt sen har han dusch tofflor?! De gor mig obekvam, som sagt jag gillar inte meningslost kallprat speciellt inte med nagon som de blir stelt och konstigt med. Aja han stannar tills pa fredag tydligen.. tre natter...Jag far helt enkelt sta ut med stanken och stirrandet i tre kvallar till medans Jimmy ar pa jobbet Jajemensanfattasbara. Just nu har jag flytt faltet och sitter nere i "all rummet" dar de finns soffor och skon musik. Har sitter jag tills sex and the city sesong ett ar fardig laddat sen blir de Carrie och ganget for hela slanten. Ca 1 timme och 20 min tills de ar klart.
Maste bara skriva av mig lite. :p Annars har jag haft en skon dag i solen med en rolig bio som avslutning. :)

Handelserik natt

I natt va ovanligt handelserik, klockan halv 3 vaknade jag av ett hogt tjutande ljud i korridoren och undrade vad fan fylle manniskorna i rummet mittemot gjorde. Sen kvicknade jag till lite och insag att de va brandlarmet som ljod. Sa jag tog rums nyckeln och borjade ga ner till receptionen med folk fran rum i narheten. Val nere i lobbyn sa va de fullt med folk och vi blev beordrade att ga ut och ga till andra tidan gatan. Alla stod i pyjamas, vissa i partyklader och en tjej stod i bara handduk, sjalv stod jag i pyjamas skorts troja och inga skor. Kan saga att de va javligt kallt att sta ute i kvart tjogominuter. Hela hostelet evakuerades och de ar inte ett litet hostel precis sa de va hundratals ungdomar pa gatan i pyjamas. :p 3 brandbilar och tva polisbilar senare sa fick vi ga in igen, fick aldrig veta va de berode pa men de verkade va falskt alarm alla fall. Kunde inte brinna lite heller sa hela vallfarden va vart de heller. :p Fy tusan vilken natt :p vid tio over tre sa va jag i mitt rum igen dock tog de ett tag innan jag kunde somna om igen.



Sitter och solar pa taket, riktigt fint vader idag! Och nej jag ar inte naken haha

Nytt

Va dax for att gora lite nytt pa bloggen men de ar fan lattare sagt an gjort!! Gora sjalva header ar juh latt som en platt men nar skiten ska in pa ratt stalla i stilmallen och ska dessutom passa och allt ar inte latt! Anda har jag gatt pa webbdesign som kurs i skolan ett halv ar eller lite mer an ett ar.... De satte sig juh inte kan jag saga men jag har nu lyckats fa de ratt bra, headern sitter snatt och lite for langt ner men jag vet fan inte vart man fixar de. Nan vanlig sjal som vet kan juh garna dela med sig. :p For jag orkar inte pilla mer, blir irriterad och vill kanska data jakeln i golvet. Sant har ska vara latt och hanterbart tycker jag, kanske forsoker gora de battre imorgon nar jag har hoppet uppe igen. :)
Annars da idag sa har de sporegnat hela dagen, men vi har fatt tva riktigt trevliga brudar fran texas som rumskompisar sa de ar trevligt. Ar bara inte ett fan av kallprat men annars sa! :D

Knak

Nu borjar sommaren antligen komma igen! De har vart riktigt varmt och soligt idag sa de ar sa skont.
Hade en tid hos en kiropraktor idag de ar en san doktor som fixar rygg och nacke med hjalp av att ratta till ryggraden sa den ar bra igen. 90% av befolkningen pa jorden har dalig hallning vilket resulterar i rygg problem som manga inte ans vet att dom har innan de ar for sent. Sa har ni mojlighet ga till en kiropraktor och kolla upp er! 
Va och tog xray i forrgar som man ska gora innan sa han kan se hur ryggraden ser ut och vart problemen sitter och sant, sa idag va de dax att korregera ryggen. De ar lite laskigt maste jag saga, speciellt nacken nar han ska knacka den pa plats huu va de knackar obehagligt. Men jag fick veta att de ar inte bene som knakar utan de ar vatskan som forflyttas och darfor de later, varst ar nacken for de precis innanfor orat sa de later varre. Plus att jag har sett for manga filmer nar dom bryter nacken av folk.. :p Men de gor inte alls ont utan de ar faktiskt valdigt skont speciellt efterat sa kanns de som valdigt frigivande och ratt pa nat satt. :) Ska tillbaka pa mandag men efter de vet jag inte om jag vill/kan lagga pengar pa de tyvarr.. Har fatt xray bilderna som jag kanske kan ta med till Sverige och borja behandling dar istallet. Ni minns kanske skoter olyckan forra aret och efter de sa jag har jag haft valdigt stel och om nacke och far ont i den valdigt latt om jag ligger de minsta fel pa natten, tydligen sa ar de en kota som ligger snatt och de ar darfor jag far ont for den klammer och irriterar nerver.

20!

Min fodelsedag va helt perfekt! Jimmy vackte mig med sang presenter och macka med ljus i ;p Sen gick vi pa en marknad bara runt hornet och kikade lite i solen, sen blev de tarta och solning i parken. Tog de ratt lungt och bara mos hela dagen men pa kvallen va de dax att svida om till lite finare klader sa gick vi ut och at, tog nagra drinkar och lyssnade pa live band. Jag och Jimmy va ratt trotta efter den tidiga morgonen och festligheterna kvallen innan sa vi bestamde oss att inte ga ut utan vi krop ner i soffan och sag Wallander. Helt underbar dag fick ett jatte fint berlock armband och present kort pa en snygg kladaffar i stan som heter Forever New sa de blir in och kika vad jag hittar for roligt i veckan. :) Sen fick jag valbehovliga pengar av familj och slakt. :)
Ikvall blir de prov jobb pa Down Under Bar som jag velat jobba pa sen dag ett sa de ska bli saa kul! Jag SKA ha de jobbet ahh mycke roligare!! :D Vi kommer alla fall bo pa Base hostel tills vi bestammer oss for att resa vidare, de ar bra pris och roligt att mota nytt folk sa slipper vi trassla med att hitta bra boende och sa for ganska kort tid. :) Massa bilder lagger jag upp sa fort Jimmy vaknar och sager vart kamera laddaren och sladden ar. :)
Over and out fran nybliven 20aring ;)

Ekka

Idag akte jag och Jimmy till Ekka de ar som en karnival? De ar massa karuseller, marknader, upptradande, mat, djur ja allt mojligt faktiskt. De ar som yran ganger 10 eller nat, assa utan musiken bara marknaden och tivolit och sa typ. :p Svart att forklara om man inte har vart dar. Sjukt trevlig dag va de alla fall hade riktigt roligt med fint vader :) Vi funderar att aka tillbaka pa Lordag men vi far se. Annars sa njuter jag av mina sista dagar som ovetande tonaring for pa sondag fyller jag antligen 20 sa hela helgen blir till ett firande kanns bra maste jag saga. Dock blir de inte de tradisonella ga-pa-systemet-for-forsta-gangen trip men kan inte pasta att jag ar ledsen for de, har juh fatt kopa pa bottel shop (Australiska systembolaget) sen jag va 18 sa jag fick som de privilegiet narga manader i forskott. Jimmy ar mycket hemlighetsfull infor sondagen, vilket ar valdigt jobbigt for en nyfiken tjej. :p Men han har lyckats bra, jag brukar kunna lista ut va folk har fixat for mig. Inte med mening att jag letar efter presenter eller sa utan att jag bara pa nat satt vet vad som ar mest logiskt att dom kommer fixa men med Jimmy vet man aldrig!

Utflykt

Harligt med sooool som de har vart hela veckan faktiskt! Stralande sol fran en klarbla himmel i 6 dagar underbart. Dock ar de snorkallt pa natterna och eftersom vi bor pa taket pa hostelet sa blir de aven kallt i rummet sa imorgon flyttar vi in igen till en korridor istallet for att kliva ut nar man ska pa toa och liknande. :) Sa av solen sa har jag fatt farg igen men jag va nog lite for ivrig for de ar mer en rod ton for tillfallet men de overgar nog snart till bruntig men imorgon smackar jag pa +30 dar de ar rott. :p
Alla fall igar va vi pa utflykt till mount cootha (?) dar man hade utsikt over hela Brisbane, jakligt stort nar man val ser de sadar. :p Riktigt trevlig dag med en skogspromenad som slutade vid en stor vag langst nere vid berget nastan.. Suck. va bara att traska uppfor alla laaanga backar pa stora vagen (ja farligt! men hade inte mycke till val) varmt och solen stekte och Jimmy va pa storacissi/skoja humor vilket inte gjorde de battre. ;p Men vi hade tur sa de va nagra snalla killar som stannade och sa att inte kunde vi val ga heela vagen upp vet ni hur langt de ar?! Sa vi fick lift upp efter ett tag, tror de eller ej men han som korde va fran skovde och hette Jesper. Vad ar oddsen att en svensk pa mafa plockar upp tva vilsa svenskar?! Den andra hette Mark och va fran irland men de va juh inte lika kul. Dagen avslutades med middag pa beach house basta matstallet med rimliga priser och harlig live musik. :D Vi borjar bli lite av stammisar dar pa lordagar eller sondagar nar vi kanner oss lite vardiga eller helt enkelt lata och inte vill ha pasta till middag. :p





On the move

Hela dagen igar va de flytt som gallde sa nu bor vi pa Base hostel igen, riktigt trevligt faktiskt att vara har. Man moter skona manniskor hela dagarna har en harlig takterras dar jag sitter nu men anda ar de mitt i stan. Fast rummet ar sjuuukt javla kallt!! Jag trodde jag skulle frysa ihjal i natt aven fast jag lag under 6 tacken hade pa mig tajts och langarmad plus en halsduk virad runt huvudet och strumpor pa fotterna burr va de va kallt. De tva senaste dagarna har de vart sjuukt fint vader med stralande sol fran en klarbla himmel men de har vart snorkallt i skuggan och i luften.
Alla fall jag va pa jobbet forsta dagen igar och de va sa jakla kul, lite knepigt att halla koll pa alla dessa tusen ol sorter men annars sa tyckte jag att de gick ratt bra for att va forsta gangen som bartender! Har mitt forsta riktigt pass pa torsdag och da maste jag ha kopt ett par svarta jeans och en svart skjorta med knappar och krage (viktigt!) Kanns seegt for jeans ar inte de billigaste man kan inhandla precis. Dock far jag betalt for min jobb traning vilket jag tycker ar kalas! Sa pa mandag far jag min forsta lon i Oz. Man far namligen lon varje vecka har istallet for en gang i manaden. :)

Cecilia

<3

RSS 2.0