Gott nytt!

Gott Nytt År!!

Ska snart iväg till Madde där jag ska äta nyårs middag och välkommna de nya året med ett gäng härliga tjejer! :)
Har väl inte så mycke mer att säga så ni får uppdatering om kvällen imorgon 2010-01-01 :) Hoppas ni har en trevlig kväll.

häärligt

I morse vakande jag och de va så fint väder så när jag hade duschat och lite så så drog jag ut för att hämta ved. De blir väldigt kallt på nedervåningen nu när de är så kallt ute så vi eldar i köksspisen. Sen va jag bara tvungen att fota den vacka vinter naturen. Måste säga att vi bor otroligt fint! Kan inte bli så mycke mer vinter nu än vad de är!

Tjock-jackan va på och de blöta håret frös till is på bara några sekunder men oj så härligt de va! -22, strålande sol och pudersnö upp till knäna!

Så till min del 2 av min dag. Va på bio med Alex och såg 2012 filmen. Den va helt ok tycker jag, en helt ganska "vanlig" action film underhållande men förutsägbar. :) Men Alex gillade den inte, haha hon skrattade sig genom hela filmen :p.
Lockade håret idag för första gången med en plattång, de funkade juh faktiskt men de krävs nog lite träning innan de blir perfekt. Men nu ska jag gå och lägga mig för att orka med morgondagen! :)

Nu är klockan 00.08 den 30 dec sååå....


GRATTIS EMELIE PÅ FÖDELSEDAGEN!






Hoppas du får en toppen fin dag, jag önskar att jag kunde komma och fira den med dig men de får vi ta igen nästa år då siffran blir 20. :) Saknar dig <3

miss you



Jag saknar min vän Emelie, kom hem från tyskland nån gång då!?!?

Back Of and mined your own business, or get your facts right!

Idag har jag vart på stan i kylan, snacka om att få kuta mellan butikerna så man inte skulle frysa ihjäl! Just nu är de -26 och de har vart mellan -24 och -26 hela dagen. Global uppvärmning vet jag inte riktigt vart den försvann? , kallast vintern och snöigaste på lääänge här i östersund alla fall. Hur är de i resten av världen? Sjukt mycke snö för att vara december känns de som! Va ialla fall en mycket trevlig dag må jag säga.

Tycker att de är väldigt intressant hur mycke folk kan tycka och tänka utan sanningen i handen? Varför litar folk så blint på vad dom hör utan att reflektera över hur stor sanningshalt de är i de dom hör? Hur kan folk dra slutsatser utan att veta vad som vekligen hände? Jag tycker att folk ska Back Of and mined your own business, or get your facts right!

Juldagen

Har precis gjort mig klar för utgång! :) Ikväll blir de Marité med brudarna, kommer bli riktigt kul!! :D
Julafton igår va väl inget speciellt, va hos anders och madde för att äta julmidda och dela ut julklapparna. :) Va oxå förbi stugun en svän och hälsade på Famor och pappas sida av släkten. De va riktigt trevligt faktiskt! Länge sen vi sågs nu så. Näe men nu ska jag åka iväg till Sissi för att värma upp inför kvällen. :D




Oscar 16

Idag så fyller min lillebror 16 år, så morgonen började med sång och presenter. Han fick ett skärp av mig men de va för stort så han fick byta de till kallingar. :p
Martin hade komigt hem redan igår så han frågade om jag ville me på julfika på stan, så de blev att skynda sig för att åka in på stan. Vi hämtade upp Sissi på vägen oxå. :) Fika med Martin, Niclas och Sissi på Pause för på törners va de så sjuukt med folk. Sen gick vi runt på stan i de härliga vädret, eller ja de va strålande sol men typ -19. När jag kom hem så blev de mat från Samuraj, vilket nu är mitt favvo ställe! :p Sen så va de till att göma den lilla katten i mitt rum för då kom släkten på tårta, och katten ska va en överaskning tills imorgon. Längtar tills i morgon när vi ska på gröt hos mormor och morfar för då ska dom få sin lilla kattunge! :)
Btw så har jag äntligen fått en Badanka i julklapp av sissi!! Tjohoo!! Äntligen nån som tar min önskan på alvar haha!



Min badanka!!

Sjukt läskigt sak som jag va med om igår!!

Fan va jag va med om en läskig sak igår föresten!! :O Skulle hämta mamma hos Anders för hon hade vart där på glögg.
När jag kommer och kör på vallaleden heter de va? Asså vägen man tar från mig om man ska åka till stan. och typ där när man har som kört förbi ica så står de en man mitt i vägen med en orange kappa typ med reflexer på överarmarna. Så jag tänkte att de kanske hade hänt nåt så jag saktar ner eftersom han står och viftar mitt i vägen på en 70 sträcka.
När jag kommer lite närmare så ser jag ingen bil i diket eller nåt annat så jag vevar ner rutan bara lite och tänker trycka på all lock, eftersom jag märker att han verkar vara full eller nåt. Han är väl i 25 års åldern. Så han kommer fram till dörren och frågar om jag kan skjusa han och hans kompis som står lite längre bort. Jag undrar vart dom skulle, och han sa statiol. Men jag märker att han inte luktar nån alkohol och hans ögon är as läskiga, han står där och pratar med mig med hans ögon ser ut som om han inte riktigt är me. Svårt att förklara med de va en riktigt obehaglig blick. Så då fattar jag att de är inte alkohol han är påverkad av utan nåt annat.
Jag säger till han att de är inge långt till macken vilket han då svarar att de va de vist de. Jag sa att jag skulle till flyget och att de va åt helt fel håll. (vilket jag inte skulle, men va fan må juh dra till med nåt!). Så jag lägger i ettan och börja köra där ifrån men då kommer hans kompis springandes ut framför bilen, men som tur va hade jag inte fått upp farten men jävlar vad nära de va att jag körde på han.
Sen så försökte jag köra om killen men han sprang och ställde sig framför bilden hela tiden, men sen kom jag iväg. Så står de en bil stilla mitt i vägen och jag tänker uppgivet va fan är de nu då?! Så jag kör om han, och då är de en gubbe som sitter i mobli och jag antog att han ringde polisen Tack och Lov!! Så jag hämtar mamma heelt sakis! Kunde inte hålla foten stadigt på gasen. Så när vi är påväg tillbaka så står de två polisbilar med blåljusen på och massa poliser där. Ena killen ligger i diket (han som sprang framför bilen) Och den andra kommer gåendes med 3 poliser och handbojor. Rätt åt dom!!
Fy i helvete va obehagligt de va! För efteråt tänkte jag att de va inge långt till macken, de va bara typ -7, plus att macken har lagt ner så jag förstår inte vad dom skulle göra där?!
Då kan man inte hjälpa att tänka vad deras igentliga mål va med de hela OM jag hade gett dom lift?! hua!

dan före dan före doppar dan?

Fy idag är de sådär kallt igen! -17,9 står de i köksfönstret, BURR!! Va nyss och satt in motorvärmaren så att radion funkar när jag ska köra lite senare. :) Ljudet går inte att skruva upp eller ned när de är jätte kallt nämligen. Idag ska jag in till stan igen och trängas med alla julklapps shoppare, men jag ska inte köpa julklappar utan jag ska köpa en födelsedags present till min käre bror som fyller år imorgon. Men har ingen aning om vad jag ska köpa... De är fan svårt att köpa till killar!! Ikväll så blir det "lilla-julafton" hos Sissi. Blir julfika och julklapps byte.:) Hihi hon kommer bli så nöjd över klappen hon ska få. :) Kan lägga upp en bild ikväll men inte nu för hon kanske hinner läsa, man vet aldrig. :p De är en blandning av nåt hon önskar sig och nåt hon älskar så de lär bli bra tror jag. :)






Christmas time

Idag så har det/är det julstök med familjen. :) Har monterat ihop granen och klätt den så nu står den så ståtligt där nere och lyser, medans lillkatten är i den och hoppar runt bland kulorna. :p Efter middag så blir det pepparkaks bak och kanske knäck oxå får se. :) Imorgon är de måndag igen och jag jobbar från 12-20 fyy va seegt!! Ska oxå förbi arbetsförmedligen där runt elva för att prata lite med dom. Hoppas på att hinna med att träna oxå :). Jag och Sissi vi är fan riktigt duktiga, tränat nästan 3 gånger i veckan i 3 veckor! En vecka blev de 5 dagar och en vecka blev de 2. Jag är stolt över oss! :)



Lillkatten i granen


Se så fin den blev :)


Goooo Jul

I decided long ago

Snacka om att de va skönt att få sova länge i morse, de behövdes! :p Har vart på stan en snabbis och köpte julklappen till Mamma. Sen så hämtade jag henne från bussen, hon va i umeå halva denna vecka. Men fortfarande sjukt kallt ute! Den lilla stunden jag gick på stan så höll jag på frysa bena av mig.. Vill till värmen!! Har igentligen inte så mycke att skriva idag så de här får räcka. :)




I decided long ago never to walk in anyone´s shadows

-24 är inte nådigt!

Fy tusan va kallt de är ute nu!! -24 imorse när jag åkte in till jobbet..Knappt så bilen startade! Burr jag vill ha sommar sol och värme!!! Men en sak som är bra med kylan är att de är så vackert överallt! Verkligen Winter wonderland. :p Fin julstämning faktiskt. :) Alla går runt med stora halsdukar och jackor bärandes på massa påsar fyllda med julklappar. :) Har faktiskt köp två av 4 julklappar. Imorgon ska jag köpa mammas klapp, hon har vart riktigt snäll i år så de blir en riktigt fin klapp till henne som hon kommer njuta av. :D
Så här i juletider så känner jag att saknaden till folk som inte finns i närheten bli mycke starkare. Till exempel, vi ska montera ihop vår stora gran nu i helgen. Men hur kommer de kännas när pappa inte är med i år? Saknar dig pappsen! Men snart så kommer jag, har bestämt mig för att köpa biljetten efter jul så jag vet mer exakt hur mycke jag har att röra mig med. :)

1 månad idag

Btw, Grattis till mig som har haft körkortet en månad idag! Vad tiden går fort!!

all work no play

Sorry för dålig uppdatering men jag hinner inte skriva.. Uppe 6 på morgonen jobbar till 4 sen gå på stan och försöka hitta julklappar. Hem laga nån mat, svimma i soffan med fötterna i högt läge, eftersom jag får så ont i härlarna efter en dag på jobbet. Lägga mig tidigt för att orka med nästa dag, men imorgon så är de sista dan på denna vecka som jag ska jobba. Skönt faktiskt! Så kanske att de blir bättre i helgen och nästa vecka. :)
Och nu ska jag sova i ett rum som de ser ut som en bomb exploderat i, får ta tag i de imorgon.. Vill inte upp tidigt imorgon, inte äns solen har vaknat vid den tiden! :( Sen är de så förbannat kallt, -21 när jag åkte in till stan i morse.

Burr!!

Varför i helvete bor man i Sverige?! Idag efter att jag hade vart på stan så skulle jag ner till bilen för att köra hem. Men tror ni att fanskapet startar?! NOPE! Och jag som frös och såg ut som en snögubbe eftersom de snöade och blåste så mycke! Så jag pulsade upp till mammas jobb i motvinden så jag såg inte ett smak för snön piskade mot ansiktet. För att göra en lång historia kort så va de nå fel på startmortorn och vi fick åka med urban hem. Blöt, kall och mindre glad va jag när jag kom hem. Den där Gustav Vasa han skulle få med mig och göra om han levde! Att bygga stan så de skulle blåsa så mycke som möjligt i den efter en stad i italien va inte den smartaste ideén! Italien är ett varmt land GUBBE!! Näe nu ska jag åka och träna med Siss och försöka få upp lite värme! :)

Dance hall!

Igår kväll så var jag Sissi och Carro och kollade på Dance Halls uppvisning. Min bedömning av den är SJUKT BRA!! Mycke bättre än både Dawes och Wendlas!! De hände nått nytt hela tiden och grymma dansare! Favorit dansen var militärdansen! De va en "teater" fast med dans som berättade historien kan man säga. Ruggigt bra alla fall! Stort grattis till Jessica Skott som lyckades riktigt bra. Även jämtlands lucia kom och sjöng för oss. :)



Bästa dansen! Där Carro p och Emma va me :)


Lucia Blev kassa bilder för vi satt uppe på läktaren i gammla teatern.

kattunge

Vi har fått en liten kattunge hem nu som mormor och morfar ska få i julklapp. :) Så busig hon är! Och Greta är väl inte allt för glad att de har anlänt en ny liten figur i huset. Varje gång dom möts så reser dom ragg och morra/ fräser och har sig. Men man kan juh hoppas att dom blir sams snart. :p


Hon ligger och sover på en toffel i soffan,


Och Greta iaktar nykomlingen

Sundsvalls äventyr!

I onsdags åkte jag och Sissi till Sundsvall över dagen. :) Måste säga att de va den roligaste dagen på länge! :) Började åka från ösd 9 eller ja snarare halv 10 på morgonen. Va framme typ halv ett kanske? Blev lunch på Ikea och sen shopping shopping shopping hela dagen, och massa skratt såklart. Men roligast va nog faktiskt hemresan haha!
Eftersom jag körde dit så fick Sissi köra hem. Problem nummer 1; När vi väl skulle åka ifrån birsta så visste vi fan inte vilket håll vi skulle åt?! Som att man lägger de på minne vilket håll man kom från när man är så nöjd att man är framme. Vi gissade åt höger, de va fel så vi vände lite smidigt. Väl ute och på rätt väg så skulle vi oxå svänga åt nåt håll i en rondell antingen mot sundsvall eller mot typ nåt på R kommer inte ihåg va de hette. Lite oense om vilken avfart vi skulle ta så stannade föraren på ett ställe som va jaa vad ska man säga mindre lägligt? (Hahah lovade föraren att jag inte skulle yttra mig om vart så ni får väl gissa.) Smått panikartat va de i bilen en stund medans jag; skriker nej men här kan vi juh inte stanna! Köra bara!! Sjuukt kul nu efteråt hahaha! Aja avtagsvägen vi valde va oxå fel... Så vi kör typ 40 på en 70 väg för att försöka se i mörkret och dimman ett lämpligt ställe att vända på. Bilarna bakom va nog inte nöjd med oss. Så tillslut tog vi första bästa "väg" vi såg. En smaaal liten väg som va kolsvart och som ledde rakt in i mörka skogen. Efter att ha haft lite överläggning med en karta i högsta hugg så kom vi fram till att vi nog skulle köra mot sundsvall ändå i den förbaskade rondellen. Haha jaa de va en mycket underhållande färd för oss båda tror jag! :D Höll oxå på att köra på en räv som stod och glodde mitt i vägen.. Meen den slapp bli köttfärs som tur va. :) Tack för en underbar dag vännen min! :)




Jaa men just, vi adopterade en elefant som fick följa med Siss hem! :)


Sissi köpte sin första kjol Grattis Sissi! De va fan på tiden ;)


Hemgång! Knepigt att vända på den smala vägen då de va ett dike och sen äng på båda sidorna av vägen där vi inte ville fastna! Men tjejen klarade så fint så :)


Jaa då ni behöver inte va oroliga, säkerheten först! ;)

Today

Riktigt trevlig dag idag. Började med jobb intervju som gick bra, tror jag alla fall. :p Sen stan en sväng, gymmet och ut på middag med Carolin och Cecilia. Vi gick till sammurai (?) för att dom har så himla goda nudlar där! Men jag vet inte riktigt hur servitören kände för oss.. När vi skulle beställa fick han komma tillbaka 3 gånger för vi va inte klara, sen när vi väl hade bestämt oss så ville jag ha en kombination som inte fanns på menyn. Sissi och Carro ville byta bort vissa sushi sorter till nå andra. Lite omständliga va vi men de blev rätt tillslut och de smakade gött! :) Fick lyckokakor oxå, min stod de You will become famous in a few years haha de ni. ;) Massa skratt och tokerier, sån underbar kväll! :)
Imorgon så bär det av till Sundsvall med Sissi, shopping står på schemat! Ska oxå hämta en kattunge i Timrå som mormor och morfar ska få i julklapp, sååå söt! :)


Klent eller? NÄÄÄEE! pjuh tur att man va och tränade idag ;p


Mina underbara flickor :)

De börjar närma sig

Idag har jag fått nån slags ny funnen energi. Har planerat min resa till Australien lite mer noggrant idag, har kollat lite ställen som jag vill åka till och saker som jag vill göra. Har oxå mailat med en tjej i uppsala som oxå ska åka i feb-maj så vi skulle möjligen göra sällskap. :) Sen så har jag nog fått med Andreas att hänga med, hoppas på de! Vore så mycke roligare om man åker med nån som man oxå känner. :) Så han skulle fundera ett par dagar men han verkade lite sugen på de hela med sol värme och nytt folk. :D Har hittat en bra och ganska billig biljett som jag ska boka i veckan. Spännande att de äntligen verkar lösa sig. :) Skulle verkligen vilja ta en bartender utbildning när jag är där nere, då kan man verkligen jobba över hela världen och så är de en stor merit om man utbildar sig till de utomlands.

Lite saker som jag vill göra på min resa..

Köra jeep på stranden på fraiser island


Ta stora båtar ut på barriär revet och snorkla



Åka till Surfers paradise

Och mycke mycke mera! :)

Helt jävla magiska 10 minutrerna!

Jag satt här vid datan och skulle precis börja städa och jag ser att dimman håller på att lätta och att de såg så fint ut så jag tog fram kameran och tog lite bilder på de, sen så känner jag i ryggen hur solen skiner så starkt igenom dimman och jag tittar ut och jag kan inte fatta hur jävla magiskt de såg ut ute! Jag kastar mig över minneskortet och drar ut de ur datan och skyndar mig att ta massa foton på hur otroligt vackert de va. Jag visste att jag va tvungen att va snabb och mycke riktigt 3 minuter senare så hade solen gått ner och de var borta. Så jag sätter mig vid datan igen helt stum och nöjd. Sen av nån anledning tittar jag ut genom fönstret igen och då ser jag att trädet utanför fönstret är full av domherrar med sina röda magar, dom bara sitter där i solnedgången. Helt magiskta 10 minuterna. Jag kan inte fatta vad jag just har sett! Helt sjukt!!!




Allt börja med att dimman lättar över sjön


Sen blev de helt magiskt vackert! Har inte redigerat denna bild måste jag understrycka! De såg ut så!!


Så sjukt fint!



Sen satt de domherrar i trädet och ni ser juh att de magiska med solen och de är borta och den här bilden är bara tagen typ 4 minuter senare! Helt sjukt!

Gårdagen på stan

Bra dag igår, Sissi ringde typ kvart över 11 och frågade om jag ville gå och träna. De ville jag gärna men jag satt i morgonrock och åt frukost med blött hår och osminkad men jag la på ett kål och 20 min senare va jag inne på stan. Skönt att träna mitt på dan medans de är ljust ute och lite folk som tränar. :) Efter de så gick vi och åt lunch med Simon, och satt och kollade på när han provade massa kläder på H&M. :) Men vi va tvungen att gå för att jag kom på att min parkering hade gått ut för en timme sedan! Men de gick bra och vi slapp böter. xD
Idag så ska jag städa mitt rum hade jag tänkt. Mamma har nämligen hyrt ut huset i helgen över skidskytten. Kul? svar NEJ! Så vi ska bo hos mormor och morfar i helgen...kuuul...



1 december

Jag kan inte fatta hur fort månaderna bara sveper förbi! :O Känns som de nyss va gröna löv på träden och nu är dom snöklädda?! När hände de och i vilken värld har jag vart i?! :p  Idag är första dagen på väldigt länge som solen skiner, riktigt härligt! Allt känns mycke lättare och gladare när de är sol. :) Är de knäppt av mig att redan längta efter sommaren?
Jag vet inte varför men i år är första året jag inte alls längtar till jul, jag skulle inte bli ledsen om vi hoppade över hela december. Känns konstigt men så är de alla fall. Är inte julen lite överskattad? Julmaten är väl inget speciellt, köttbullar kokpotatis, sill, skinka, korv, tunbröd m.m va är de som är så speciellt? De är juh ändå saker som är del av den svenska husmanskosten och som äts ofta ändå. Se kalle som man har sett ja i mitt fall 18 gånger förut, samma sak som när jag va 3 år. Hm... Skulle vilja göra nåt helt annorlunda iår, typ åka till ett land där de är sommar så man kan bada eller ligga på stranden medans man väntar på julklapps utdelningen. Äta typ kinamat istället för julmat. Vad är de som säger att de ska va samma gamla visa år efter år efter år? Man vet precis vad man kan vänta sig av den 24 december varje år. Ja jag vet inte jag kanske tänker för mycke, jag hoppas alla fall att jag hinner börja se fram emot jul lite innan de är dax. Tänka sig, en hel månads förbredelser för en dag när en liten skäggig gubbe föddes för mångamånga år sen. Knäppt!





I hope I get a Christmas miracle this year!

Cecilia

<3

RSS 2.0