Think love!

I relationer så är vi så vana att klaga på andra personer, till exempel " min arbetskamrat är så lat, min man gör mig tokig, mina vänner är så jobbiga.” Man fokuserar ofta på den andra personens tråkiga sidor. Men för att en relation ska verkligen fungera så måste vi börja fokusera på vad vi tycker om i den andra personen istället på vad vi ogillar. För när vi fokuserar på de dåliga så är de fler dåliga sidor du lägger märket till och stör dig på, hur litet de än kan vara.

Även fast man har en riktigt dålig relation så kan man vända på steken och få den underbar igen, som den faktiskt en gång måste ha vart. Hämta papper och penna och för de närmsta 30 dagarna skriv ner allt du uppskattar och tycker om hos den andra personen. Tänk på alla andledningar varför du älskar människan. Om de är hur mycke du tycker om dens humor eller hur bra de stöttar dig i olika saker eller hur vackra dens ögon är. Vad de än kan vara, skriv ner de. De du kommer att upptäcka är att när du koncentrerar dig på de som är possetivt istället för de du tycker mindre om, är att de du tycker mindre om är en fis i rymden om du jämför med personens starka sidor och de du älskar om den personen. De gäller alla förhållanden kompisar, partner, föräldrar, syskon, arbets kompisar m.m

Prova får du se, börja tänka så om alla du känner och alla du möter så ska du se vilka underbara människor du kommer att ha turen att känna!

Halloween

Nu är de snart dax för de årliga Halloween firandet! Äntligen. Så nu har jag bestämt mig för vad jag ska vara kvällen till ära, ska nog på stan imorgon och inhandla lite små saker som behövs för att göra looken perfekt ;).
Imorgon kväll så blir de syjunta hemma hos mig, Sissi har köpt tyg till en klänning vi ska sy upp åt henne. Blir nog bra de där, men i sann Sissi anda så är de kvällen före så vi hoppas att de går lätt och att de inte blir nå fel så man måste sprätt och sy om för de har vi icke tid med. :p Tydligen så va de så sjukt många som ville på Marités Halloween fest så dom som inte har biljett kommer nog inte in. Kommer bli sjuuukt trångt och varmt men ack så trevlig. :) Så jag hoppas att alla ni som tänkt gå har köpt en biljett, lätt värt 100 spänn!

Den senaste veckan har två vänner från Australien addat mig på facebook, säkert typ 10 år sen jag träffade dom sist! :O Fatta sjukt! Så nu är planen att jag ska träffa dom nu när jag åker dit, kommer bli sjukt kul att få träffa dom igen i vuxen storlek. Spännande!


Liiiten ledtråd tills fredag!

Things were promised in blood, we have sinned...

When this summertime ends, we will not part as friends,
Things were promised in blood; we have sinned.
Now there's tears in her eyes as she's screaming goodbyes,
I run 'long side the car turning numb to the sound.

Innocence didn't mean we're immune to these things,
Let's blame the passage of time.
Love and loss, truth it costs more than I can spare right now.
Maybe it's simpler to lie...

-Ron Pope

Pictures of You, Pictures of Me



Igår så va vi på invigningen av torget, de ända bra va typ när Emma och hennes klass pojade med eld. Annars va de typ bara sjukt kallt! :p  Sen drog vi hem till Persson där vi spelade öl spelet och sharader(?). :) Ikväll så tror jag att de blir Marité med Cim om hon fortfarande är på. :p ÅH jag vill bara att de ska bli februari nångång!! Så jag får åka bort från denna stad...

Grattis Mamma

Idag är de mammas födelsedag, Grattis! Imorse klev jag upp 7 för att göra mig klar och göra frukost på säng åt henne. Sen bar det av 20 i 9 till frisören. Riktigt bra blev de allt, så skönt att ha klippt sig! Så nu snart blir det nog stan en sväng och kolla om jag hittar nå snyggt tills ikväll och sen hem och kanske vila ögonen en timme eller så. Måste juh orka med kvällen nu oxå! :) Måste åka och handla oxå.

Dimma



Imorse så klev jag upp och åt frukost med mamma vis halv 7 och såg att man knappt såg till slutet av våran tomt för dimman låg så tät. Sen gick jag och la mig ett par timmar till och när jag vaknar så ser jag till min förvåning att de fortfarande är tjock dimma! De brukar väl ändå lätta under dagen? Nu är klockan snart halv 3 och de är fortfarande tjockdimma. Lite kusligt mysigt tycker jag, fast de är svinkallt ute, eller rått kan man väl säga.

På fredag är det Mammas tur att fylla år ( säger juh att de är sjukt många som fyller år i oktober! Tårta och släkt sammankomster varje vecka.) Då eftersom de bara är jag hemma då Oscar är på skolan i torpshammar så får jag fixa ihop allt, imorgon blir det tårtbak för de orkar jag knappast göra fredag morgon. Sen på fredag har jag äntligen en klipptid. De behövs verkligen! Min såkallade lugg är ner till hakan och bara hänger där och lägger sig i en "fin" mittbena, funderade starkt på att raka av luggen i förrgår men beställde klipp tid istället. Är nog bäst så. Har oxå köpt/fått hårfärg så jag ska nog färga de ikväll.

Februari

Nu har jag bestämt mig till 99,9% att de blir Australien i Februari! :D Ska boka biljetter efter jul har jag tänkt. :) Så idag så mailade jag pappa och frågade om de gick bra att jag bodde hos han under de ca 3 månaderna jag är där. :) Asså fatta vad jag behöver de här! Komma bort från Östersund och komma till värme och sol. :) Rensa tankarna och fylla hjärtat med glädje och styrka igen. Känner att min energi är som bortblåst. Sen när jag kommer hem där i Maj så ska min syster föda sin lilla bäbis och östersund har troligen börjat tina och löven börja bli gröna igen. Tänkte va i Australien till först Juni men jag vill va i sverige när den lille föds. Och vem vet, jag kanske får resesällskap hem av pappa om han oxå vill hem och träffa den lille. :)



Längtar till havet, solen och värmen! Nån som ska me eller? ;P


På fredag så blir det kalas för Happe! :) Kommer bli super kul! :D
Sen är de snart Halloween, roligaste "högtiden" :P. Har nog bestämt mig vad jag ska kläut mig till nu, spännande va ;)

födelsedagar

Dom senaste veckorna har jag drömt sjukt mycke, känns som varje natt hela natten, fast när jag vaknar på morgon så vaknar jag med obehags känsla, har drömt kanska läskiga och obehagliga drömmar. Så nu blev jag så nyfiken vad allt betyder som jag drömmer så jag har sitter och kikar på lite olika drömtydande hemsidor. Tycker sånt är intressant att ta reda på. Tydligen så är dröm världen lite som tvärtom språket är de att nån dör så betyder de att de snart sker en födsel i din närhet.. knäppt. Har speciellt drömt mycke om björnar, hajar och att jag åker en lyx båt på stilla turkost vatten, ni vet sånt paradis härligt vatten. Tydligen så betyder de i de stora hela som jag kan förstå så är jag påväg i en ljus och framgångsrik framtid. Att tiden håller på att förändras till de bättre. Och de kan jag juh bara säga ÄNTLIGEN till, de är verkligen på tiden tycker jag. :) Så de är väl bara att tacka och ta emot at jag vaknar upp med en obehags känsla då antar jag. :p


Min syster fyllde för övrigt år igår och idag så hade hon vart på sitt första ultraljud. Allt såg bra ut och de lilla lilla livet såg ut att må toppen i maggen. :) Hon va tydligen nu i 9 veckan bara så de är en bra stund kvar innan vi får träffa den lilla människan där inne, men de ser vi framemot, alla fall jag! :D Planerar att åka och hälsa på henne om typ 4 veckor. :) Skönt med lite miljö ombyte tyck ja.




Men nu tänkte jag bänka mig vid tvn och se två spännande avsnitt av ghost whisperer. :) Imorgon blir de fest hos Cim för att fira hennes 18 års dag, gud vad många som fyller år i Oktober igentligen! Halva min släkt och vänner

Grattis Carro!

Idag vill jag säga grattis till min underbara vän Carolin! GrattisGrattisGrattis vännen min!! <3




Nu börjar uppkörningen äntligen närma sig, båda provtiderna är bokade, spännande!! :D Så nu gäller de att plugga skit teorin tills jag spyr så de går lätt när jag ska göra provet. :) Lätt värt de!
Helgen må jag säga va väldigt trevlig, i fredags så va vi ut och firade Mallan som fyllde 18 år en trevlig kväll med härliga människor. Måste vi göra om. :)
Har tänkt på en sak, snart är de halloween och vad tusan ska man kläut sig till i år? Vill inte va tråkigt typ häxa, vampyr eller djävul så vanligt och ut tjatat, vill ha nå nytt och roligt. Förslag?

Fredag

Känner att jag måste skärpa mig för nu är de nästan en vecka sen jag skrev sist. Men de är inte alltid man har nåt vettigt att skriva och då är de väl lika bra att låta bli? Näe men lovar att bättra mig. :p
Men nu må jag skynda mig för om 5 min må jag kuta till bussen för att åka in till stan för att köra och köpa en present :) Skriver lite mer när jag kommer hem sen. Vill önska alla en trevlig start på denna härliga fredag! :D
Måste bara säga, usch vad jag hatar att sova själv! De är inte alls kul speciellt när mamma oxå är borta då är jag super själv i hela huset och de blir som kusligt fram mot natten när de är mörkt ute och man hör mystiska ljud lite dåochdå. Mycke trevligare att ha nån mysig person brevid sig som man kan ligga och snusa på i sömnen. :)


Höst mys

Igår så va familjen till Åre på höst marknaden för Oscar behövde nya skidkläder. Jag körde upp vid 10 och de va massor med folk på vägarna. Väl framme så sökte jag lite jobb på veromoda och kicks bland andra. Jag vann oxå en flyg biljett till bromma! Man skulle göra ett pappers flygplan och sen försöka pricka ett hål längre bort och de gjorde jag, så nu bär de av till stockholm innan nyår! :D Nån som ska me eller?! ;P
Sen igår kväll när mamma hade åkt på dans och Oscar va ute och jaa jag vet inte va han gjorde så gjorde jag de mysigt för mig själv. Bakade en kladdkaka och tände en brasa och såg på Ghost som gick på tv 4+ tror jag att de va. Myys! Fast de va nån som saknades där ;P.





Idag va jag och mamma på stan i höstrusket och köpte äntligen en ny vinter jacka åt mig. Behövdes igentligen förra vintern men då hittade jag ingen jag ville ha, men nu har jag en ny varm jacka. Men jag hoppas på att jag inte behöver använda den så mycke i vinter, eftersom jag vill till Australien i februari :D. De här med vintern är inte riktigt min grej.. Kallt, man är blek, måste sätta på sig massor med kläder innan man kan sätta foten utanför dörren och de är mörkt större delen av dagarna. Men de jag gillar med vintern är att åka skoter i fjällen och åka skidor. Men de skulle jag hinna göra även om de va vinter bara 2-3 månader per år. De skulle räcka för mig.

Cecilia

<3

RSS 2.0